CBRE rådgivare till Aberdeen Standard Investments när Polisen hyr 1 870 kvm i Göteborg

CBRE har haft uppdraget från Aberdeen Standard Investments att hyra ut en vakant lokal om ca 1870 kvm i fastigheten Glasiären, med adressen, Borstbindaregatan 12, Göteborg. Nu kan CBRE meddela att Polisen har valt att flytta till denna lokal.

Michaela Capkova på CBRE som ansvarat för projektet kommenterar:

”Det har varit ett mycket spännande projekt, Glasiären är en attraktiv fastighet att jobba med och det är så roligt att Polisen nu har valt att flytta till denna fina lokal. Det har varit ett mycket bra samarbete genom hela projektet med Aberdeens Fund Manager Karin Barkvall och vi tackar vår kund Aberdeen för ett fint uppdrag.”

Polisen har sökt lokaler för att kunna få plats för sin expanderande verksamhet i Göteborg innan deras nya central vid Hisings Backa är klar.

”Vårt nya kontor blir anpassat till vår verksamhet och ger oss bättre möjlighet att fortsätta utvecklas och växa. Vi ser fram emot att flytta till nya, moderna lokaler”, säger Pål Sjölander, chef på Polisens lokalförsörjningsgrupp.

Karin Barkvall, Fund Manager på Aberdeen säger:

”Vi är mycket glada och stolta att Polisen valt att flytta till Glasiären. Båda parter har ett hållbarhetsperspektiv på lokalfrågorna och ett grönt hyresavtal är tecknat. Fastigheten är BREEAM-In-Use certifierad med betyget Excellent och under våren kommer även solceller att installeras på fastigheten”.
Vi ser framemot ett gott samarbete framöver och hälsar Polisen varmt välkommen.”

Fastigheten Glasiären som ligger på Borstbindaregatan 12 på Hisingen, vid Vågmästareplatsen har en strategisk placering för Polisen. Fastigheten ligger nära till polisstationen på Vågmästaregatan.

Mer om fastigheten
Glasiären erbjuder ca 12 500 kvm uthyrningsbar yta som nybyggdes i 2015. Fastigheten har en långsträckt, kompakt huskropp i fem våningar och en unik närmast obruten fasadyta helt i glas. I huset finns ett gym, en ICA Nära butik och bibliotek. Andra hyresgäster är till exempel en läkarmottagning och Arbetsförmedlingen. Den prisbelönta Kville Saluhall ligger direkt tvärs över gatan. Fastigheten ägs av ett dotterbolag till Nordea Liv & Pension.

Läs mer om hur CBRE arbetar med uthyrning.

Du kan också läsa artiklar om uthyrning på Sveriges Fastighetsblogg.

www.sverigesfastighetsblogg.se

Fler nyheter finns i MyNewsDesk & Sveriges Fastighetsblogg /Press Releaser

Om CBRE

I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 300 anställda. CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktion, värdering, uthyrning, hyresgästrådgivning och projektledning, fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling och analys.

Med bredare och djupare kapacitet än något annat företag är CBRE den ledande konsultorganisationen i världen gällande kommersiell fastighetsrådgivning.

CBRE Group, Inc. är världens största konsultbolag gällande kommersiell fastighetsrådgivning och är noterat på New York-börsen. Företaget har mer än 100 000 anställda (exklusive filialer). CBRE är med på Fortunes 500-listan och S&P 500. För mer information se www.cbre.se

For information about CBRE in English please visit www.cbre.se/en or www.cbre.com 

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne är Head of Marketing & Communications, Nordics and Sweden. Hon har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen