CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

CBRE hjälper Veidekke Entreprenad med lokalsök och flytt

CBRE hjälper Veidekke Entreprenad att hitta ändamålsenliga lokaler för Veidekkes huvudkontor i Stockholm. Dessutom projektleder även CBRE den fysiska flytten.

Veidekkes nuvarande lokaler, på Svetsarvägen 15, om drygt 3 000 kvm, uppfyllde inte deras behov samt arbetssättet efter pandemin. CBRE fick i uppdrag att söka efter nya, ändamålsenliga lokaler åt Veidekke. På grund av läget identifierades Solna och Sundbyberg som de bästa områdena för Veidekkes verksamhet och anställda. Ett dussintal potentiella flyttalternativ identifierades och CBRE genomförde platsbesök tillsammans med Veidekke. Ett fåtal av alternativen utreddes vidare och de bäst lämpade kommersiella villkoren för Veidekke förhandlades fram. Resultatet blev en flytt inom Fabeges fastighetsbestånd, ett stenkast från nuvarande kontor, till Svetsarvägen 12 och en stomren lokal om 1 309 kvm. Där får Veidekke möjlighet att med egen personal, och kompetens, anpassa lokalen precis som de vill ha den. 
 
Philip Nilsson, Director, CBRE, kommenterar:
Vi är glada över att ha fått förtroendet att vara rådgivare till Veidekke i processen med att hitta ett nytt kontor, från behovsidentifieringen hela vägen till hyresförhandling. Veidekke har varit en kunnig och engagerad kund med en tydlig vision kring vad det nya kontoret ska bidra med till organisationen. 

Från signerat hyresavtal lämnar CBRE Occupier Services nu över stafettpinnen till CBRE Project Management, som har fått i uppdrag att bistå Veidekke med att samordna och planera kommande flytt. Project Management hjälper företag med lokalförändringsprocesser vid flytt och agerar rådgivare efter att rätt lokal för verksamheten identifierats. Teamet koordinerar och följer upp alla aktiviteter som behöver genomföras vid en lokalförändring eller vid en omlokalisering, för att uppfylla verksamhetens behov.

Philip Nilsson fortsätter:
Flytten av Veidekkes verksamhet visar CBREs styrka, som är vår integrerade kapacitet. Vår end-to-end-process omfattar portfölj- och arbetsplatsstrategi, hållbarhetsanalys (ESG), förhandling, koncept och detaljdesign, projektledning och expertis inom förändringsledning. Det innebär att vi kan stötta våra kunder genom varje steg i projektet genom en enda kontaktpunkt.
 

Solna Business ParkSolna Business Park, Svetsarvägen. Foto: Fabege.

Läs mer på pressreleaser CBRE, https://blog.cbre.se/pressreleaser.
Läs mer och håll dig uppdaterad om fastighetsbranschen i Sverige genom att följa Sveriges Fastighetsblogg, samt vår Nordiska blogg, Nordics Real Estate Blog.

Om Veidekke
Veidekke är en av Skandinaviens ledande entreprenörer och utför alla sorters bygg- och anläggningsuppdrag. Involvering och lokalkunskap kännetecknar verksamheten. Koncernen omsätter ca 39 miljarder NOK och hälften av de 7800 medarbetarna äger aktier i verksamheten. Veidekke är noterat på Oslobörs och har sedan starten 1936 alltid gått med vinst.

Om CBRE
CBRE Group, Inc. är världens största kommersiella fastighetskonsultbolag med mer än 115 000 anställda och cirka 530 kontor globalt. CBRE har varit med på Fortune 500-listan sedan 2008 och rankades 2021 som nummer 122. CBRE har också utsetts till branschens främsta varumärke av Lipsey Company under 20 år i rad och har utsetts till ett av Fortunes "Most Admired Companies" i nio år i rad, inklusive att rankas som nummer ett i fastighetssektorn 2021, för tredje året i rad. 
CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktioner, uthyrning, projektledning, fastighetsförvaltning, värdering, hyresgästrådgivning, fastighetsutveckling och analys. I Sverige har CBRE Advisory kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med totalt cirka 90 anställda.


 

Philip Nilsson

Philip Nilsson

Philip Nilsson is Director of Occupier, Tenant Representation. He and his team act as an advisor to businesses, navigating the complexities of occupying space. They develop real estate strategies in line with clients goals, negotiate on their behalf and bring in partners from related services to add value.

philip.nilsson@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen