CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

CBRE projektleder AstraZenecas flytt till nytt kontor i Life City, Hagastaden

CBRE meddelar att bolaget har haft uppdraget att projektleda AstraZenecas flytt av sitt huvudkontor. CBREs Anders Hansén representerade först AstraZeneca i hyresförhandlingen av det nya kontoret vilket sedan ledde till ytterligare uppdrag för Project Management. AstraZenecas nordiska huvudkontor flyttar från Södertälje till Life City i Hagastaden med planerad inflytt den 9 maj. Invigningen av AstraZenecas kontor ägde rum i måndags.

Life City i Hagastaden är en miljöcertifierad kontorsbyggnad enligt Breeam och flytten är ett led i AstraZenecas hållbarhetsmål. CBRE har arbetat ur ett hållbarhetsperspektiv där ESG (miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning) har genomsyrat hela processen, allt från val av leverantörer till frågor som rör Wellness och Fun at Work. CBRE har haft helhetsansvar för hela projektet inkl. lokalanpassningar som Atrium Ljungberg genomfört. I flytten ingår även en sammanslagning av dotterbolaget Alexion.

Hayoung Ekhaga, Associate på CBRE kommenterar:

”Vi är glada över att vi fått förtroendet att projektleda AstraZenecas flytt för det nordiska huvudkontoret till Hagastaden och Life City. Vi har koordinerat allt upphandlingsarbete med arkitekt, tekniker, möblemang och andra leverantörer. Vi har regelbundet rapporterat till styrgrupp och projektgrupp samt en mindre arbetsgrupp. Den största utmaningen har varit försening i leveranser som ett resultat av covid-19, vi har dock lyckats arbeta fram ett fint resultat. Det har varit både lärorikt och inspirerande att få arbeta med en så engagerad kund.”

Kontakta gärna Hayoung Ekhaga om du har frågor kring det här specifika projektet: hayoung.ekhaga@cbre.com 

Kontakta Emma Bark, Head of Project Management, om ditt företag går i lokalförändringsprocesser och behöver hjälp med projektledning kring en företagsflytt: emma.bark@cbre.com 

A&T Project Management, vi hjälper företag med lokalförändringsprocessen vid en flytt och agerar professionella rådgivare när ni har identifierat rätt lokal för er verksamhet. Vårt team koordinerar och följer upp alla aktiviteter som behöver genomföras vid en lokalförändring eller vid en omlokalisering för att uppfylla er verksamhets behov, samt har marknadsledande kunskap inom området.

CBREs styrka är vår integrerade kapacitet. Vår end-to-end-process omfattar arbetsplatsstrategi, förhandling, koncept och detaljdesign, projektledning och expertis inom förändringsledning. Det innebär att vi kan stötta våra kunder genom varje steg i projektet genom en enda kontaktpunkt. Vårt beprövade tillvägagångssätt ökar hastigheten till leverans, samtidigt som vi sänker riskerna och sänker kostnaderna.

Läs om våra tjänster på cbre.se och artiklar / pressreleaser på Sveriges Fastighetsblogg.

About CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), a Fortune 500 and S&P 500 company headquartered in Dallas, is the world’s largest commercial real estate services and investment firm (based on 2020 revenue). The company has more than 100,000 employees serving clients in more than 100 countries. CBRE serves a diverse range of clients with an integrated suite of services, including facilities, transaction and project management; property management; investment management; appraisal and valuation; property leasing; strategic consulting; property sales; mortgage services and development services. Please visit our website at www.cbre.com.

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen