Nya uthyrningar i Medborgarhuset

CBRE har sedan hösten 2018 varit anlitade av Stockholms Stad för att jobba med uthyrningen av både kontors- och restauranglokaler i Medborgarhuset. Nu har stor del av ytorna hyrts ut.

Medborgarhuset ligger strategiskt beläget, i hjärtat av Södermalm, med direkt anslutning till tunnelbanans gröna linje. Fastigheten totalrenoveras, samtidigt behålls det ursprungliga konceptet ”kropp, själ och bildning”. Ombyggnadsytorna omfattar ca 23 000 kvm där samtliga ytor förutom en cafélokal är uthyrda.

”Intresset för lokalerna har varit stort och vi är väldigt nöjda med mixen av de olika hyresgästerna. Vi ser fram emot det färdiga resultatet och öppningen av restaurangerna under 2020/2021” säger Nina de Besche, uthyrningsansvarig på CBRE.

En ny gemensam entré och fler tillgängliga mötesplatser skapas för att bidra till en kreativ miljö. Förutom stadens verksamhet med bad, gym och idrottshall, bibliotek och Kulturskolans teaterverksamhet har det även skett uthyrningar till flertalet kontor och restauranger. Nya kontorshyresgäster blir reklambyrån Garbergs, IT-företaget RG19, Assistans för dig som erbjuder personlig assistans och Stockholms Katolska Stift. En spännande mix av restauranger kommer att slå upp dörrarna under 2020/2021 – Restaurangerna Olivia, Hawaii Poké, Meze Fabriken samt The Public Medis. Hyresgäster som flyttar tillbaka till huset efter renoveringen blir Sensus studieförbund och Pizza Hut.

Medborgarhuet 1200x600

Medborgarhuset från 1939 ska bli en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats. Stadens olika verksamheter kommer att få full fysisk tillgänglighet och mer ändamålsenliga lokaler. Medborgarhuset är ”blåklassat” enligt Stadsmuseets klassificering av kulturhistoriska byggnader och ska därför utvecklas med stor varsamhet för de kulturhistoriska värdena.

Läs mer på Stockholm Stads hemsida.

Medborarhuset kontor Twentyfourseven 1200x600

Fler bilder om projektet.

 

Läs mer om hur CBRE arbetar med uthyrning.

Fler nyheter finns i MyNewsDesk & Sveriges Fastighetsblogg /Press Releaser

www.sverigesfastighetsblogg.se

Om CBRE

I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 300 anställda. CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktion, värdering, uthyrning, hyresgästrådgivning och projektledning, fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling och analys.

Med bredare och djupare kapacitet än något annat företag är CBRE den ledande konsultorganisationen i världen gällande kommersiell fastighetsrådgivning.

CBRE Group, Inc. är världens största konsultbolag gällande kommersiell fastighetsrådgivning, med intäkter på 21,3 miljarder dollar år 2018 och mer än
90 000 anställda (exklusive filialer). CBRE har varit med på Fortunes 500-lista sedan 2008, och blev rankad #146 år 2019. CBRE har också framröstats till fastighetsbranschens främsta varumärke av Lipsey 17 år i rad, och har blivit en av Fortunes "Most Admired Companies" i sju år i rad, bland annat rankad som nummer ett inom fastighetssektorn 2019. Företaget är noterat på New York-börsen.

 

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne jobbar som Head of Marketing på CBRE och har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen