CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Betydelsen av ett integrerat arbetssätt – en studie av Sveaskogs flytt

Under 2022 och våren 2023 har CBRE haft uppdraget att hjälpa Sveaskog att flytta sitt huvudkontor i centrala Stockholm. Uppdragets omfattning har varit helhetsansvar för samtliga delar i projektet: analys och utformning av arbetsplatsstrategi, lokalsök och hyresförhandling, ESG rådgivning (miljö, socialt ansvar & bolagsstyrning) samt projektledning av hyresgästanpassning och genomförande av flytt. Projektet har varit fullt ut integrerat vilket innebär stora fördelar för Sveaskog. Låt oss titta närmare på hur det gick till.

Sveaskog har flyttat till ett aktivitetsbaserat kontor på Wallingatan i Stockholm. Det innebar en stor förändring för stora delar av verksamheten då man flyttade från ett kontor med i huvudsak egna rum. Genom noggranna analyser av ledningens ambition och vision och verksamhetens behov, önskat arbetssätt och struktur, arbetades en arbetsplatsstrategi och ett gestaltningskoncept fram för det nya kontoret i den hybrida vardagen.


Ett hållbarhetsperspektiv har genomsyrat hela processen genom att mycket i lokalen har bevarats och återanvänts samt att Sveaskog valt att använda återbrukade möbler i stor utsträckning.

Wallingatan interiör 1-1

Interiör från Wallingatan

Klara Egerström, Associate (Workplace/Tenant representation) på CBRE kommenterar:
”Vi är glada över att vi fick förtroendet att hjälpa Sveaskog från de första planerna fram till och med inflyttning på det nya kontoret. Genom att få vara med och skapa en arbetsplatsstrategi som stöttar företagets mål, och koncept som är anpassade till varumärket och behoven, kan vi bidra till kundens framtida produktivitet och lönsamhet. Det är en otroligt givande process. Att dessutom få hitta den rätta lokalen där arbetsplatskonceptet kan uppfyllas gör det hela extra spännande.”

Karin Hyltse, Associate Director (Advisory Project Management) på CBRE kommenterar:
”Project Management har fått ta över stafettpinnen inom CBRE och projektlett de sista delarna: hyresgästanpassningen av det nya kontoret och flytten till Wallingatan. Vi har haft projektmöten med en mycket engagerad projektgrupp och har strukturerat arbetat oss igenom förändringar under projektets gång. Vi har representerat Sveaskog under ombyggnaden och har upphandlat och samordnat leveranser av bl.a. möbler och specialsnickerier. Det har varit mycket inspirerande att få arbeta med en så engagerad och förändringsbenägen kund.”

Wallingatan interiör 2-1

Interiör från Wallingatan

CBREs styrka är vår integrerade kapacitet. Vår integrerade process startar med utformandet av arbetsplatsstrategi, förhandlingar, koncept och detaljdesign, projektledning och expertis inom förändringsledning. Vi genomför lokalsök, inklusive förhandlingar. Till sist genomför vi flytten och ser till att lokalen verkligen fungerar så som tänkt. Det innebär att vi underlättar för våra kunder i varje steg i projektet genom att erbjuda en enda kontaktpunkt. Totalåtagandet ökar hastigheten till leverans och minskar ledtiderna. Modellen minimerar också riskerna och därmed undviker vi oplanerade kostnader. Sammantaget ser vi att lokalerna kommer att bidra till framtida produktivitet och därmed lönsamhet.

Kontakta Klara Egerström om ditt företag planerar en lokalförändring och behöver hjälp med lokalsök och/eller arbetsplatsstragi:
klara.egerström@cbre.com 

Kontakta Karin Hyltse om du har frågor kring det här specifika projektet eller om ditt företag behöver hjälp med projektledning kring en företagsflytt:
karin.hyltse@cbre.com 

 

Karin Hyltse & Klara Egerström

Karin Hyltse & Klara Egerström

Karin arbetar som projektledare på CBRE sedan 2022. Karin har lång erfarenhet av att leda strategiska kundprojekt bland annat från Sono Group. Klara har sedan 2019 jobbat på CBRE som projektledare för hyresgästanpassningar och hyresgästrådgivning inom A&T Occupier i Stockholm.

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier