CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Läsvärda artiklar om fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen och CBRE är hett och den senaste tiden har det publicerats läsvärda artiklar i Dagens Industri, Svenska Dagbladet och flertalet branschtidningar. Vi har sammanställt länkar till artiklarna så du smidigt kan hitta och läsa alla.

Torsdagen den 6 december publicerade Dagens Industri en intervju med vår Head of Research, Amanda Welander. Artikeln heter "Raka spåret till värdeökning". Du måste ha en prenumeration för att läsa hela artikeln. Artikeln publicerades även i Dagens Industris tryckta tidning på fredagen den 7 december.

Torsdagen den 6 december publicerade Svenska Dagbladet en summering av Fastighetsvärldens seminarium den 5:e december. Amanda är med i artikeln med rubriken ”Företag kommer tvingas flytta ut från Stockholm”.

Amanda har skrivit en summering från seminariet som fokuserar på: "Det här ska du hålla koll på inför 2019" som publicerades den 6 december.

Amanda Welander är med i Fastighetsnytts senaste nummer i en panel som siar om 2019. Sidan 59 och framåt.

Bojan Ticic har skrivit den mest lästa krönikan i Fastighetsnytt "E-handeln är död!".

Bojan skrev också nyligen en artikel som publicerades i Fastighetsvärlden om detaljhandeln, du kan även läsa den här på bloggen.

På temat Handel publicerade Fastighetssverige en artikel "Vart är vi på väg?". Den finns tillgänglig även på Sveriges Fastighetsblogg.

Till sist vill vi dela med oss av en artikel som nyligen publicerades i Fastighetsbladet. Det är en intervju med vår Head of Capital Markets, Lisen Heijbel, som berättar om CBREs tjänsteutbud och hur vi kombinerar lokalt med globalt.

God läsning!

-------------------------------------

CBRE Group är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i USA. I Sverige har CBRE 300 medarbetare och finns representeradde i landets tre största städer. CBRE kombinerar lokal närvaro med global expertis på ett framgångsrikt sätt.

I Sverige erbjuder CBRE strategisk rådgivning och tjänster inom hyresgästrepresentation, förvaltning, fastighetstransaktioner, uthyrning och värdering samt har en researchavdelning som stöd för övriga affärsområden.

– Inom Capital Markets erbjuder vi marknadsledande transaktionstjänster på såväl köp- som säljsidan. Vi är verksamma inom alla segment och är stora inom bland annat handel, kontor och logistik. En av våra styrkor är att vi inte är begränsade geografiskt eller till några specifika segment, säger Lisen Heijbel, chef för CBREs Capital Markets avdelning, med 25 medarbetare i Sverige.

Två nya affärsområden 

En ny satsning inom CBRE Sverige är ett Mid Cap team på två personer som fokuserar på fastighetsaffärer med ett värde upp till 150 miljoner kronor. Under hösten startar CBRE även upp affärsområdet Building Consultancy, med fokus på rådgivning till fastighetsägare vid ombyggnationer.

– En av våra främsta framgångsfaktorer är att vi kombinerar en lokal närvaro och struktur med ett nära samarbete med de team som är placerade i London och därifrån följer fastighetsmarknadens globala kapitalflöden. Inom EMEA Capital Markets har vi dedikerade team inom handel, logistik och kontor liksom Capital Advisors som arbetar med kapitalanskaffning och skuldfinansiering. Det ger oss tillgång till ständigt uppdaterade analyser kring hur investerarsidans aktuella kapitalflöden ser ut, vilka aktörer som är säljare respektive köpare i marknaden samt stöd i vår marknadsföring mot internationella parter, säger Lisen Heijbel.

Efterfrågan på kvalificerad fastighetsrådgivning ökar 

Ytterligare en styrka för CBREs del är att de är en stor aktör som erbjuder en bred palett av tjänster, vilket innebär att de kan erbjuda helhetslösningar som innefattar flera olika affärsområden. Just bredden i erbjudandet är en viktig konkurrensfördel, liksom tillgången till specialister inom olika fastighetssegment och en välfungerande struktur för såväl köp- som säljprocessen.

– Allt fler fastighetsaffärer genomförs med transaktionsrådgivare involverade. Det beror bland annat på att affärerna har blivit mer komplexa och att det ställs högre krav på strukturerade processer. Varje fastighetstransaktion är unik och marknaden har blivit mer global. Dessa faktorer bidrar sammantaget till ökad efterfrågan på kvalificerad fastighetsrådgivning även framöver, säger Lisen Heijbel.

Artikeln publicerades i FastighetsBladet 2018.

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne är Head of Communications, Continental Europe, Advisory Services samt head of Marketing & Communications, Nordics. Hon har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier