CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Vilka är världens dyraste bostadsmarknader? CBREs Global Living rapport är publicerad.

Vi har just publicerat vår sjätte upplaga av Global Living-rapporten. Den granskar 39 bostadsmarknader över hela världen, från Shanghai till New York. CBREs analyschef Amanda Welander har skrivit en kort sammanfattning av rapporten och ger även det svenska perspektivet.

Bostadspriserna

Tillväxttakten för bostadspriserna var väsentligt lägre under 2019 jämfört med 2018, med München som ligger högst på 11%. Det främsta skälet till den långsammare tillväxttakten är ett brett spektrum av kylningsåtgärder som införts av regeringarna för att förbättra bostadspriserna för invånarna.

Global-living-2020

Dyraste bostadsmarknaderna

Föga förvånande är att de dyraste bostadsmarknaderna är Hong Kong, München och Singapore. Det genomsnittliga fastighetspriset i Hong Kong var 1 254 000 USD. Den "billigaste" marknaden på topp 10-listan var New York med ett genomsnittligt fastighetspris på 649 000 USD. De tre största städerna som hade dyrast hyra var New York, Abu Dhabi och Hong Kong. I New York är den genomsnittliga månadshyran 2 870 USD.

Sverige

I Sverige ökade huspriserna med 3,7% i Stockholms län 2019 och det genomsnittliga fastighetspriset var 5,6 miljoner SEK (cirka 585 700 USD). I Stockholm kommun ökade hyrorna med 2,7%. Att hyra en 70 kvadratmeter stor lägenhet skulle i genomsnitt kosta dig 7 910 SEK per månad (820 USD).

De nordiska länderna ingår inte i Global Living-rapporten. Vill du läsa om de nordiska marknaderna så har vår kollega Linda Anttila skrivit en artikel om det. Klicka här. >>

Vill du läsa Global Living 2019? Den finner du här. >>

Ladda ner rapporten Global Living 2020 här nedan.

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda är Head of Research, Sweden & Nordics. Amanda har djup fastighetskunskap och förståelse för finansiering och global makroekonomi. Hon har en bred erfarenhet inom analys från fastighets- och byggbranschen.
Kontaktuppgifter: +46733498757

amanda.welander@cbre.com

Ladda ner rapporten: CBRE Global Living 2020

Download

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier