CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

EMEA Market Outlook 2020 Midyear Review

Efter den turbulenta och annorlunda våren var behovet stort av att göra en ny uppdatering av läget. Uppdateringen kan ni nu läsa om i vår EMEA Outlook för den kommersiella fastighetssektorn. CBREs analyschef Amanda Welander har skrivit en kort sammanfattning av rapporten för Sveriges Fastighetsblogg.

EMEA Real Estate Market Outlook 2020: Midyear Review

På kort sikt har ekonomin fått sig en rejäl smäll, men tecken på återhämtning börjar nu skönjas. Framförallt betyder coronakrisen att räntorna även fortsatt kommer vara mycket låga.

På kapitalmarknaderna finns fortsatt mycket kapital som behöver placeras och en uppskjuten efterfrågan på kvalitetstillgångar. För investerare som istället vågar gå lite längre ut på riskspektrumet finns det fler möjligheter inom core +, value add och alternativa strategier.

Kontorsefterfrågan verkar inte vara lika volatil som i förra finanskrisen, men vi kommer att få se ett kortsiktigt tryck nedåt på efterfrågan och hyresnivåerna. Krisen accelererar skiftet mot att vi arbetar överallt och ger hyresgäster större utrymme att förhandla hyreskontrakt.

Logistik förväntas fortsätta utklassa andra fastighetstillgångar, med stöd av megatrenden mot mer e-handel. På kort sikt blir det dock mindre global handel och efterfråga från industrin. 

Handelns skifte har accelererat ytterligare. Omnikanal-strategier blir allt viktigare. De bästa retail tillgångarna är attraktiva investeringar tvärs över handelsformaten.
Efterfrågan på hotell kommer primärt drivas av inhemska turister, medan internationell turism och affärsresenärer kommer ta längre tid innan det återhämtar sig. 

Bostadssegmentet kommer fortsätta attrahera ett stort intresse, med stabila kassaflöden och en defensiv karaktär.

Här kan du läsa hela rapporten >> 
EMEA Real Estate Market Outlook 2020 Midyear Review

Kontakta gärna Amanda om du har frågor.

 

Här finner du första utgåvan av EMEA Real Estate Market Outlook 2020.

 

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda är Head of Research, Sweden & Nordics. Amanda har djup fastighetskunskap och förståelse för finansiering och global makroekonomi. Hon har en bred erfarenhet inom analys från fastighets- och byggbranschen.
Kontaktuppgifter: +46733498757

amanda.welander@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier