CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Facilities Management - världen förändras snabbt

CBREs rapport, Facilities Management Cost Trends Report 2023, hjälper dig att navigera i de snabba förändringarna inom FM. Vi ger dig en inblick i vad som väntar framöver. Här är några insikter tagna från rapporten: 

  • Hårda och mjuka FM-kostnader har ökat betydligt under de senaste åren, men en minskning förutspås under de kommande två åren. 
  • Det finns en ljusglimt, eftersom en minskning av råvarupriserna förväntas ge kostnadslättnader globalt.
  • Det är dock viktigt att vara vaksam eftersom FM-underleverantörer, särskilt för hårda tjänster, står inför en kraftig ökning på grund av ökade kostnader för förbrukningsmaterial. 
  • Trots att löneskillnaderna mellan FM och resten av den privata sektorn minskar, finns det fortfarande en betydande variation mellan olika FM-sektorer. 
  • För att effektivt navigera i dessa förändringar rekommenderar vi ett strategiskt tillvägagångssätt: förbered dig för ökade personalkostnader, investera i kompetensutveckling och fokusera på hög prestanda för din byggnad. 

Ta del av hela rapporten här (eng).

 

Hur påverkar trenderna din strategi för fastighetsförvaltning inför 2024?

 

Kontakta oss så berättar vi mer;

@Paul Wan, paul.wan@cbre.com

@Louise Andersson, louise.andersson@cbre.com 
Louise Andersson & Paul Wan

Louise Andersson & Paul Wan

Paul Wan, VD för CBRE Global Workplace Solutions, Sverige. Tidigare VD och Koncernansvarig på H2M sedan 2016. Louise Andersson är Business Unit Coordinator på CBRE Global Workplace Solutions sedan 2023.

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier