CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Historisk toppnotering på Stockholms lokalhyresmarknad

Enligt den senaste SEPREF rapporten (The Swedish Property Research Forum) visar Stockholms lokalhyresmarknad på fortsatt stark hyresutveckling. Enligt rapporten för Q2 2019 har vi nu ytterligare en historisk toppnotering med en prime rent om 8 000 kr/kvm. Jämfört med Q2 2018 har hyrorna ökat med 775 kr/kvm vilket motsvarar knappa 11% på årsbasis.

Men är detta hela sanningen?

Min kommentar

SEPREFs senaste siffra om 8 000 kr/kvm grundar sig på 26 svarande företag/lokalkontor som givit svar i intervallet 7 500-11 000 kr/kvm. Vi på CBRE har under senare tid försökt att få nivåer över 10 000 kr/kvm verifierade, dvs hitta faktiska hyresavtal där dessa nivåer bekräftas, dock utan framgång. Vi upplever tvärtom att skillnaden mellan utgångshyra och kontrakterad hyra nu återigen ökar, dvs att fastighetsägare generellt är mer öppna för olika incitament i syfte att locka till avslut.

Kontakta gärna mig om du har frågor eller funderingar om rapporten generella frågor som kan uppstå i samband med lokalförsörjningsfrågor och lokalstrategi.

 

Daniel Dubois

Daniel Dubois

Daniel arbetar inte längre på CBRE. Du får gärna kontakta Anders Hansén, Head of Occupier om du har frågor om Hyresgästrådgivning.
Mail: anders.hansen@cbre.com

Ladda ner rapport:
SEPREF Konsensusprognos Q2 2019

Ladda ner

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier