CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Vad händer på hotellmarknaden?

Pandemin har påverkat hotellsektorn negativt i hela Europa. I vår senaste rapport om hotellbranschen belyser CBREs lokala experter från hela kontinenten likheterna och skillnaderna mellan länderna och anger var de bästa möjligheterna finns.

Vad händer i Norden?

CBRE-hotel-supply-nordics-1

I Norden förväntar vi oss en viss återhämtning från och med sommaren 2021, när reserestriktionerna lättar. 

Naturligtvis kommer inrikes- samt fritidsresor att leda vägen, följt av fritids- och affärsresor i Norden, medan de långväga resorna får vänta.

Och i Europa?

I hela Europa upplever vi ett stort investerarintresse för att förvärva hotelltillgångar. Smart kapital söker avkastningen inom hotellbranschen. Eftersom logistik och bostadsfastigheter blir dyrare och kontorets framtid är osäker, förväntar vi oss att intresset för hotell stärks.

Vår summering

Det verkar troligt att det kommer att finnas en katalysatoreffekt av pandemin och att många förändringar som initierats före restriktionerna kommer att påskyndas när restriktionerna lättar och samhällen öppnas upp.

CBRE-hotel-investment-volumes-nordicsHållbarhetsinitiativ och digitalisering kommer att göra det möjligt för oss att arbeta, handla och resa på olika sätt.
Detta kommer att påverka efterfrågan på rese- och hotelltjänster på alla marknader. Troligen kommer det ”nya normala” se väldigt annorlunda ut om några år.

För mer information, kontakta gärna våra hotellexperter för den Nordiska marknaden: Elina Purmonen eller Erik Myklebust.

Läs och ladda ner rapporten CBRE Hotels Pan EMEA Market Update >>

 

Elina Purmonen & Erik Myklebust

Elina Purmonen & Erik Myklebust

Elina Purmonen är Associate Director, Hotels och är baserad i Finland.
Kontaktuppgifter:
elina.purmonen@cbre.com


Erik Myklebust är Senior Director, Hotels och är baserad i Norge.
Kontaktuppgifter:
erik.myklebust@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier