CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Del 2: Fastighetspriserna vid den nya tunnelbanan – Gynnas ditt område?

Vill du hellre lyssna på artikeln? Klicka här.

Artikelserie: Den nya tunnelbanans påverkan på Stockholms fastighetspriser
För första gången sedan 1994, då Kungen invigde Skarpnäcks tunnelbana, ska Stockholm få nya tunnelbanestationer. Vad innebär detta för staden, och vilka områden kan tänkas gynnas mest? Följ med i vår artikelserie om den nya tunnelbanan.

Påverkas det område där du bor?

Vi har tagit fram en rapport om hur de nya tunnelbanestationerna kan komma att påverka fastighetsmarknaden. Du kanske har läst om rapporten i Dagens Industri, där den legat på förstasidan en längre tid.

Del 2 av vår artikelserie presenterar Amanda genom en film. Hon pratar om mer specifika områden. Hon nämner de största vinnarna på tunnelbaneutbyggnaden. Kanske påverkas det område där just du bor?

Ur innehållet:
Kortare restid och högst prisökning. Vilka är de största vinnarna och vilken station får minst förväntad värdeökning? Samt, vilka stationer har i minst utsträckning inkorporerat en framtida tunnelbana i priset?

LADDA NER RAPPORTEN HÄR >>

Du omdirigeras till CBRE Global Research Gateway. Där du skapar du ett konto med inloggning.

Del 1 – Sambandet mellan pendlingstiden och bostadspriserna

Det samband som idag finns mellan restid in till T-centralen och fastighetspriserna, kan man använda för att göra en uppskattning av hur prisutvecklingen kan tänkas bli för de nya tunnelbanestationerna. Läs mer om hur vi beräknade detta i första artikeln, klicka här.

Inom kort kommer en tredje artikel som tittar på om det även finns ett liknande samband för kontor.

Du får gärna höra av dig till mig eller mina kollegor om du har frågor om rapporten eller om fastighetsbranschen.

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda är Head of Research, Sweden & Nordics. Amanda har djup fastighetskunskap och förståelse för finansiering och global makroekonomi. Hon har en bred erfarenhet inom analys från fastighets- och byggbranschen.
Kontaktuppgifter: +46733498757

amanda.welander@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier