CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Investera i fastigheter – hur ser marknaden ut 2018?

De kommer att finnas en hel utmaningar under 2018 för fastighetsmarknaden, men några av de största kommer att vara:

  • Allokera kapital till core produkter

    På grund av det begränsade utbudet i förhållande till efterfrågan. Tillväxten i förvaltade tillgångar kommer att pressa investerare att hitta investeringsobjekt och höja intresset för alternativa sektorer som t.ex. hälsovård, äldreomsorg, energi, infrastruktur, osv.

  • Agera under osäkra förhållanden

    Ett hinder för opportunistiska fastighetsfonder under 2017 har varit osäkerheten kring beskattningsreglerna i Sverige, vilket har gjort det svårt för dessa att vara konkurrenskraftiga i budgivningar jämfört med bolag med mer långsiktig förvaltningsprofil utan tydlig exitstrategi. Detta kommer tyvärr sannolikt inte förändras under 2018, eftersom det är val i september

  • Hyresnivåer

    Ett starkt tryck i ekonomin och ett på kort sikt oelastiskt utbud kommer att manifestera sig i stigande kontorshyror och låga vakanser under året; en osäkerhet i vilka hyresnivåer som i framtiden är realistiska kan även orsaka större spread än vanligt i budgivningar på transaktionsmarknaden och i förväntningar hos köpare och säljare

Min slutsats

En förbättrad hyresgästmarknad i kombination med det begränsade utbudet av core produkter kan sannolikt höja intresset för kontor i sekundära lägen och minska avkastningsgapet mellan primära och sekundära lägen för kontor.

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda arbetar inte på CBRE längre. Kontakta gärna Annika Edström om du har frågor. annika.edstrom@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier