CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Vad händer på lokalmarknaden i Göteborg?

Ett fullsatt seminarium, Lokalmarknadsdagen, arrangerades av Fastighetssverige i torsdagen den 25 augusti. Trots att restriktionerna för pandemin är borttagna, för i alla fall den vaccinerade västvärlden sen flera månader tillbaka, finns det helt klart ett fortsatt uppdämt behov av att ses!

Dagens höjdpunkt, världsstjärnan i hockey; Henrik Lundquist, pratade om livet efter elitkarriären hos New York Rangers, fysisk och mental hälsa och investeringen i GoCo i Mölndal. Life science-kluster är ett spännande investeringstema som växer även i Europa på fastighetssidan.

I fastighetsbranschen i övrigt präglas investeringsmarknaden fortsatt av ett nytt landskap med en i år genomsnittlig inflation på 7 %, enligt vår prognos. Osäkerheten kring framtida räntor gör det svårare för investerare att prissätta fastigheter, samtidigt som det är oattraktivt att sitta med alltför mycket kontanter på ett bankkonto – som ju stadigt blir värt mindre och mindre varje månad.

På lokalmarknaden blir det spännande tider i höst, om hyreskontrakt skrivna med 100 % KPI-justering får full kompensation för inflationen, oavsett tillgångsslag. Hur efterfrågan präglas av detta diskuterades för kontoren. Man sitter hellre yteffektivt, centralt och har fler och mindre konferensrum för att locka arbetskraften, än sitter större i ett mindre attraktivt område. Fler och mindre konferensrum ersätter i viss utsträckning tidigare affärsresor, eftersom många möten har flyttat online under pandemin.

Efter att ha haft väldigt låg vakansgrad i Göteborg innan pandemin finns det nu tack vare förändrade arbetssätt och tillförsel av nya kontorsytor mer att välja på för hyresgästerna. Det är överlag positivt för Göteborgs näringsliv, eftersom starkt växande företag kan skaffa sig större lokaler i takt med att de behöver dem.

Behöver du hjälp med att hyra ut dina lokaler?

Kontakta gärna oss!

Glenn Håkansson, Senior Director, Advisory & Transaction Services, Investor Leasing Office: glenn.hakansson@cbre.com

Lisette Wik, Associate Director, Advisory & Transaction Services, Investor Leasing Office: lisette.wik@cbre.com

Michaela Capkova, Associate Director, Advisory & Transaction Services, Investor Leasing Office: michaela.capkova@cbre.com

Läs mer om uthyrning av handels-, kontors- och logistiklokaler, på cbre.se och artiklar på Sveriges Fastighetsblogg.

Glenn Håkansson, Lisette Wik & Michaela Capkova

Glenn Håkansson, Lisette Wik & Michaela Capkova

Vid frågor, kontakta gärna Michaela. Michaela Capkova, Associate Director, Advisory & Transaction Services, Investor Leasing Office.

michaela.capkova@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier