CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Vilka risker finns om du vill investera i fastigheter utanför Sverige?

CBRE Global Investor Intentions Survey 2019 har landat. Fler än 900 investerare globalt har besvarat undersökningen i år. CBREs analyschef Amanda Welander ger oss höjdpunkterna.

Global chock

De största riskerna investerare ser för 2019 är en global ekonomisk chock samt en snabbare ökning i räntor än väntat. Överlag har risk-aversionen ökat. Studien indikerar även att transaktionsvolymerna globalt kan komma att sakta in i år.

Diversifiering är viktigast

För investerare i Europa är diversifiering det viktigaste skälet för fastighetsinvesteringar, för att sprida riskerna. Man ser även att man i betydligt lägre utsträckning än tidigare tror att avkastningen kommer genereras via kapitalvärdetillväxt; kassaflödesgenererande fastigheter har högst prioritet.

Logistik och Coworking är fortsatt hett

Industri och logistik är den mest populära tillgångsklassen att investera i för tredje året i rad, följt av bostäder och kontor. Coworking anses vara en värdehöjare för en fastighet upp till 20% av den uthyrningsbara ytan; mer än så kan det istället vara en värdesänkare.

Läs hela rapporten här

Kontakta gärna Amanda om du har frågor eller vill veta mer om rapporten. 

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda arbetar inte på CBRE längre. Kontakta gärna Annika Edström om du har frågor. annika.edstrom@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier