Vilka risker finns om du vill investera i fastigheter utanför Sverige?

CBRE Global Investor Intentions Survey 2019 har landat. Fler än 900 investerare globalt har besvarat undersökningen i år. CBREs analyschef Amanda Welander ger oss höjdpunkterna.

Global chock

De största riskerna investerare ser för 2019 är en global ekonomisk chock samt en snabbare ökning i räntor än väntat. Överlag har risk-aversionen ökat. Studien indikerar även att transaktionsvolymerna globalt kan komma att sakta in i år.

Diversifiering är viktigast

För investerare i Europa är diversifiering det viktigaste skälet för fastighetsinvesteringar, för att sprida riskerna. Man ser även att man i betydligt lägre utsträckning än tidigare tror att avkastningen kommer genereras via kapitalvärdetillväxt; kassaflödesgenererande fastigheter har högst prioritet.

Logistik och Coworking är fortsatt hett

Industri och logistik är den mest populära tillgångsklassen att investera i för tredje året i rad, följt av bostäder och kontor. Coworking anses vara en värdehöjare för en fastighet upp till 20% av den uthyrningsbara ytan; mer än så kan det istället vara en värdesänkare.

Läs hela rapporten här

Kontakta gärna Amanda om du har frågor eller vill veta mer om rapporten. 

Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda är Head of Research, Sweden & Nordics. Amanda har djup fastighetskunskap och förståelse för finansiering och global makroekonomi. Hon har en bred erfarenhet inom analys från fastighets- och byggbranschen.
Kontaktuppgifter: +46733498757

amanda.welander@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier