CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Hur bygger man framtidens kontor för advokater och jurister?

När vakanserna är rekordlåga samtidigt som hyrorna för kontorslokaler är höga, ställs de flesta hyresgäster inför nya utmaningar. En av de branscher som jag och kollegorna på CBRE i Sverige under lång tid har arbetat med är den legala sektorn. Vi ser att den legala sektorn kommer att ha flertalet utmaningar framgent. Bland annat gällande sin lokalförsörjning samt hur de på bästa sätt får kontoret till en så produktiv miljö som möjligt. Därför är det väldigt intressant att se och lära från andra delar av Europa, bland annat hur utvecklingen inom teknik främjar nya och alternativa sätt att utforma lokalen.

Därför är det kul att kunna dela med sig av hur våra kollegor i London arbetar. De har sammanställt en mycket intressant och läsvärd rapport om hur den legala sektorn i London utvecklats de senaste åren. Mycket av innehållet i rapporten tycker jag är relevant även för oss i Sverige och Norden.

”AI” kan förändra den legala sektorn framöver

I rapporten (på sid 5) framgår det bland annat att drygt 30% av juristfirmorna i London övergett den traditionella rumsindelade planlösningen. De tillämpar nu i stor utsträckning flexibla arbetssätt där medarbetarna ges bra möjlighet att arbeta utanför kontoret. Mätningarna visar på att denna förändring växer på bred front. I rapporten beskrivs också hur ny teknik kommer påverka kontoret, samt hur den växande användningen av Artificiell Intelligens ”AI” kommer kunna förändra den legala sektorn framöver.

Min slutsats

Tack vare ständigt förbättrade tekniska förutsättningar och hur våra beteenden förändras så anser jag att det är mycket sannolikt att vi går mot samma utveckling i Sverige, som vi ser i London, UK. Trevlig läsning!

> Ladda ner rapporten här

19 sidor

Anders Hansén

Anders Hansén

Anders arbetar som Head of Advisory & Transaction Services, Occupier. Occupier teamet fokuserar på hyresgästrådgivning. De vägleder företag i lokalförsörjningsfrågor, hyresavtal, lokalstrategier, mm. Deras mål är att göra lokalen till en bättre och mer produktiv arbetsplats.

Kontaktuppgifter: +46701424239

anders.hansen@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier