CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Urban Outfitters flyttar in på Kungsgatan 46 i Göteborg

Ett hyresavtal har tecknats mellan fastighetsägaren Sigillet Fastighets AB och detaljhandelskedjan Urban Outfitters avseende en butikslokal på Kungsgatan 46 i Göteborg. Lokalen är den före detta biografsalongen Victoria som senast hade Weekday som hyresgäst. Storleken på lokalerna är 1444 kvm.

Detta är Urban Outfitters första etablering i Göteborg. Urban Outfitters grundades 1970 på University of Pennsylvania, Philadelphia, USA. Idén från början var att sälja begagnade kläder och inredning till studenter vid universitetet. Nu har företaget växt och driver över 200 butiker i USA, Kanada och Europa. Tanken är att erbjuda upplevelserika detaljhandelsmiljöer och en blandning av trendiga dam- och herrkläder samt vintagekläder från olika varumärken. Man erbjuder också heminredning. 

Henrik Nilsson, VD Sigillet Fastighets AB, kommenterar:
”Vi är tacksamma för att Urban Outfitters har valt oss som hyresvärd för sin första etablering i Göteborg och stolta över att få en välkänd och stor internationell aktör inom detaljhandel som hyresgäst. Denna hyresgäst kommer bidra med ett stort mervärde till detaljhandelsutbudet i Göteborgs innerstad, och särskilt Kungsgatan som är ett levande och attraktivt stråk för detaljhandel. Vi ser fram emot att besöka Urban Outfitters butik när de öppnar i höst.”

Målsättningen är att butiken ska öppna i slutet av november eller början av december.

CBRE har varit rådgivare till Sigillet Fastighets AB i denna förhyrning.

CBRE erbjuder rådgivning inom alla segment gällande kommersiella fastigheter. Inom retail erbjuder CBRE bland annat rådgivning gällande uthyrning, hyresgästrepresentation, värdering, hållbarhet, förvaltning och köp och sälj.

Kontakta gärna Bengt Axelsson, Senior Director, på CBRE om du vill veta mer.
bengt.axelsson@cbre.com, +46 (0)70 520 47 67. 

Läs mer på pressreleaser CBRE, https://blog.cbre.se/pressreleaser.
Läs mer och håll dig uppdaterad om fastighetsbranschen i Sverige genom att följa Sveriges Fastighetsblogg, https://blog.cbre.se/sverigesfastighetsblogg, samt vår Nordiska blogg, Nordics Real Estate Blog, https://www.nordicsrealestate.com.


Om Sigillet Fastighets AB
Sigillet Fastighets AB är ett privatägt fastighetsbolag som äger och förvaltar ett 75-tal bostads- och kommersiella fastigheter i Göteborgs- och Stockholmsregionen. Förvaltad yta uppgår till ca 150 000 kvm, hyresintäkter 320 mkr och fastigheternas marknadsvärde 7 mdr. Idag är vi 12 medarbetare med kontor i Stockholm och Göteborg. Sigillet har en platt organisation som erbjuder närhet till hela kedjan från de strategiska företagsbesluten om affärsinriktning och fastighetsförvärv till förverkligande av åtgärder som att hyresgästanpassa en lokal eller bostad. Företaget har stort fokus på hållbarhet och miljö.


Om CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), ett Fortune 500- och S&P 500-företag med huvudkontor i Dallas, USA, är världens största kommersiella fastighetstjänst- och investeringsföretag (baserat på intäkter från 2022). Företaget har cirka 115 000 anställda (exklusive Turner & Townsend-anställda) och har kunder i mer än 100 länder. CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktioner, uthyrning, projektledning, fastighetsförvaltning, värdering, hyresgästrådgivning, fastighetsutveckling och analys. I Sverige har CBRE Advisory kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med totalt cirka 90 anställda. Besök gärna vår hemsida på www.cbre.se.

.Bengt Axelsson

Bengt Axelsson

Senior Director, Advisory & Transaction Services, Investor Leasing Retail

bengt.axelsson@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen