CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Företag måste anamma en aldrig tidigare skådad generationskonvergens - med en stor teknisk twist

Som rubriken antyder är det klurigt med de utmaningar - eller möjligheter - som företag måste hantera framöver. Vår expert Tom Wadegård ger dig tips på vägen. 

Fyra generationer på samma arbetsplats

För första gången i historien är snart fyra generationer aktiva på arbetsmarknaden samtidigt och det blir inte som förr. År 2030 upptar Generation ”Z” (de som är födda mellan 1997 och 2012) en tredjedel av arbetskraften. Men de kommer att ha mycket sällskap av de tre generationer som föregick dem. Över hela världen arbetar Generation ”Babyboom” längre än tidigare generationer, så om tio år kommer de yngsta av dem att vara nära 70 år och troligtvis fortfarande arbeta.

Millenials och generation X är mitt i sina karriärer år 2030, när de får sällskap av nya kollegor - i form av articifiell intilligens

CBRE-wadegard-sverigesfastighetsblogg

Föräldrar över lag hittar ofta en minsta gemensam nämnare i att ”det var annat på vår tid” och ”barnen är mer bortskämda idag”. Varje generation har sitt perspektiv med olika livs- och arbetspreferenser. Framåt blir det en än mer central frågeställning för företag att identifiera ett arbetssätt för att skapa en samsyn med delaktiga och engagemang oaktat ålder.

CBRE har tagit en titt på vad som kan bli 2030-talets genomsnittliga arbetspreferenser för var och en av dessa generationer, inklusive den som gillar kod istället för gratis snacks.
CBRE-5g-workplace-sverigesfastighetsblogg

Kontakta Tom om du har frågor, för att få mer information eller för att boka ett möte.

Läs mer om "Future of work" här >>

CBRE-tom-wadegard-sverigesfastighetsblogg

 

Tom Wadegård

Tom Wadegård

Tom är Senior Director i Occupier-teamet och ansvarar för Tenant Representation & Client Solutions, med Nordiskt fokus. Advisory & Transaction Services, Occupier. Occupier-teamet fokuserar på hyresgästrådgivning. De vägleder företag i lokalförsörjningsfrågor, hyresavtal, lokalstrategier, mm. Deras mål är att göra lokalen till en bättre och mer produktiv arbetsplats.
Kontaktuppgifter:
+46 076 7203492 | tom.wadegard@cbre.com

tom.wadegard@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier