Hur fungerar din arbetsplats idag?

Vill du hellre lyssna på artikeln? Klicka här.

För många av oss är kontoret en mötesplats för att träffa kollegor och kunder, byta erfarenheter och bolla idéer. I den situation vi är i just nu har många företag ändrat sin policy och riktlinjer för arbete hemifrån, med syfte att hålla medarbetarna säkra och friska. Vissa av oss är redan vana vid detta men för andra kan det vara en stor utmaning att göra om köksbordet till arbetsbord, och dessutom dela det med den eller de man bor tillsammans med. För att stötta dig att möjliggöra så du på bästa sätt kan arbeta på distans har CBRE Workplace tagit fram några artiklar med tips och rekommendationer som hjälper dig att vara produktiv, var du än arbetar.

Här kommer en översikt på 7 tips för att möjliggöra ett effektivt, virituellt arbetssätt:

CBRE VirtualWorkingTipsInfographic 17 March 2020

Vad kan du göra för att arbeta på ett smidigt sätt utanför kontoret?

Här är några tips:

  • Digital / online kommunikation och dialog är viktigare än någonsin. Fundera på hur du kommunicerar på bästa sätt. Är det genom direktmeddelanden, email, telefonsamtal, videomöten, etc.?

  • Uppmuntra de du kommunicerar med att använda video så ni ser varandra. Läs av kroppsspråket, klä dig på rätt sätt och var aktiv – precis som du skulle vara i ett personligt möte.

  • Om ni är många personer i mötet, sätt och förmedla riktlinjer som ska gälla. Använd chattfunktioner för att ställa frågor och utnyttja ytterligare teknik för visualisering och för att engagera deltagarna.

  • Förbered större telefon- eller videomöten genom att bestämma och förmedla agendan, bestäm talare och roller, engagera deltagarna och definiera önskat resultat och nästa steg. Förbered gärna talarmanus om du ska hålla en presentation.

Om du vill ha mer tips och så hittar du det här.

Till vardags arbetar vi på CBRE, Workplace Strategies-teamet med att skapa attraktiva och effektiva arbetsplatser för att medarbetare ska trivas och utvecklas. Behovet av att skapa mer flexibla arbetsplatsalternativ har blivit brådskande nu när företag måste anpassa sig för att möta nya utmaningar.

Organisationen måste fokusera på att utveckla en plan för arbetsplatsflexibilitet, digitalisering, virtuellt samarbete och samtidigt wellness för sina anställda. Digitala verktyg är också vad som håller våra företag igång när vi tvingas tänka om och nu får vi verkligen ett kvitto på om vårt arbete med arbetsplatsstrategier håller eller om de måste uppdateras. 

Vi på CBRE Sverige värnar om dig och det samhälle vi lever i. Inget är som vanligt. Vår högsta prioritet är att finnas tillgängliga och kunna hjälpa alla er kunder med era frågor och ärenden. Vi kan hjälpa dig att analysera och utveckla ditt företags arbetssätt och hjälpa dig med att sätta en strategi för hur det ska fungera framgent. Vi tycker att det övergripande målet ska vara att få människor att göra sitt bästa på arbetet - oavsett omständigheter.

Tveka inte att kontakta mig eller min kollega Ingrid. Vi finns tillgängliga genom exempelvis telefon och email och sätter gärna upp en videokonferens om du vill träffa oss för att diskutera olika lösningar eller har frågor.

Vi hoppas att få träffa dig snart igen. Ta hand om dig!

Läs fler av Hannas artiklar om Workplace Strategies.

Titta gärna på Webinariet som våra kollegor spelat in för att guida medarbetare och chefer i att arbeta effektivt utanför kontoret.

CBRE-hanna-remote-working

 

Lyssna på artikeln: 

 

Hanna Mossfeldt

Hanna Mossfeldt

Hanna arbetar inom A&T Occupier i Stockholm och är ansvarig för Workplace Strategies och Projektledning. Hanna har jobbat med hyresgästrådgivning i över tio år och brinner för att arbeta nära sina kunder med att tillsammans utforma arbetsplatsen på bästa sätt för just deras verksamhet.

hanna.mossfeldt@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier