CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Morgondagens kontor

CBRE publicerade nyligen två rapporter om morgondagens kontor, en med fokus på EMEA och en med globalt fokus. Rapporterna ger insikter kring företags strategier för fastigheter och lokaler samt utformning av arbetsplatser framåt.

Tomorrow’s Office: Future Directions for Portfolio and Workplace Strategy

Rapporterna visar att på kort sikt prioriterar större företag som hyr flera lokaler att optimera sin portfölj för att minska lokalkostnader genom konsolidering och fastighetsrelaterade kostnader.

Medarbetarna

Flexibilitet för medarbetarna kring hur arbetsplatsen nyttjas får större inverkan framåt. Företag kommer behöva arbeta fram nya ramverk eller protokoll kring hur arbetsplatsen utformas och används för att ta hänsyn till förändringen som skett med distansarbete och därmed sätta tydliga regler kring när och hur arbetet ska ske på kontoret.

Fokus på luftkvalitet

I tiderna av förändringar ökar vikten kring kontorets utformning och inomhusmiljö, där luftkvalitet framstår som ett särskilt fokusområde.

Utformning av arbetsplatsen på kontoren

Funktionen av kontoren, hur lokalen används, har förändrats. Det redan påbörjade skiftet mellan egen arbetsplats och delad arbetsplats accelererar. Det ställer högre krav på tekniklösningar, dels för att hantera ett förändrat beteende inom arbetsplatsen men också effektivt stödja arbete som sker utanför det fysiska kontoret.

cbre-future-workplace-strategies

Läs hela rapporten: Tomorrow’s Office: Future Directions for Portfolio and Workplace Strategy. Du kan ladda ner den här nedan.

Kontakta gärna Tom Wadegård eller Anders Hansén om du har frågor eller funderingar, eller vill boka ett möte.  

Read more at cbre.se

 

Anders Hansén & Tom Wadegård

Anders Hansén & Tom Wadegård

Anders arbetar som Head of Advisory & Transaction Services, Occupier. Occupier teamet fokuserar på hyresgästrådgivning. De vägleder företag i lokalförsörjningsfrågor, hyresavtal, lokalstrategier, mm. Deras mål är att göra lokalen till en bättre och mer produktiv arbetsplats.
Kontaktuppgifter:
+46 070 1424239 | anders.hansen@cbre.com

Tom är Senior Director i Occupier-teamet och ansvarar för Tenant Representation & Client Solutions, med Nordiskt fokus.
Kontaktuppgifter:
+46 076 7203492 | tom.wadegard@cbre.com

Ladda ner rapporten Tomorrow's Office

Download

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier