CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Nordiska hotellinvesteringar ökade 14 % (y-o-y) under de första fyra månaderna 2024

CBREs Nordics Hotel Market Snapshot 2024 visar på att nordiska hotellinvesteringar ökade jämfört med föregående år till 230 miljoner euro (14% y-o-y) under de första fyra månaderna 2024. 

Största hotelltransaktionen under perioden var Nreps förvärv av Comfort Hotel Karl Johan i Oslo, där CBRE var rådgivare till säljaren CBRE IM. Hotellfastigheten omfattar 260 rum och är belägen mitt i stadens centrum. Fler transaktioner under de första månaderna 2024 inkluderar Balders köp av Hotel Karlatornet och Sinoma Fastighets AB:s förvärv av fastigheten First Hotel G från DEKA, båda i Göteborg.

Räntesänkningar väntas leda till återhämtning på transaktionsmarknaden
Makroekonomiska faktorer är fortfarande osäkra på kort sikt, men den fortsatta nedåtgående trenden i inflationen och de förväntade räntesänkningarna för ECB och Riksbanken ger ytterligare optimism inför återhämtningen i de nordiska länderna och de lokala fastighetsmarknaderna. Medan centralbanker i hela regionen förväntas hålla räntenivåerna högre under längre tid, verkar investerarsentimentet ha förbättrats. Det mesta av det tillgängliga kapitalet är i nuläget inriktat på högre avkastningskrav, medan aptiten på lägre avkastningskrav förblir begränsad.

Du kan ladda ner hela rapporten nedan.

Kontakta gärna våra rådgivare Robin Stenlund eller Marcus Carlsson med frågor eller för att boka ett möte:

Läs även: CBRE rekryterar senior rådgivare till Hotels
https://blog.cbre.se/pressreleaser/cbre-rekryterar-senior-advisor-hotels

Robin Stenlund & Marcus Carlsson

Robin Stenlund & Marcus Carlsson

Robin Stenlund och Marcus Carlsson är rådgivare och specialister inom Hotels.

Robin Stenlund
robin.stenlund@cbre.com

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@cbre.com

Ladda ner Nordics Hotel Market Snapshot May 2024

Ladda ner rapporten

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier