CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

OS i Stockholm 2026 - så kan bostadspriserna påverkas

Om endast 6 dagar förväntas den Internationella olympiska kommittén (IOK) komma med sin dom huruvida det blir Stockholm/Åre eller Milano/Cortina som tar hem vinter OS 2026.

Igår gick en rad politiker, kända företagsledare och Stockholms Handelskammare ut med ett gemensamt och brett stöd för OS. Igår listade även den svenska olympiska kommittén (SOK) sju anledningar till att Stockholm ska hålla OS.

Kommer staden och de bostadsområdena som ligger kring arenorna påverkas av OS?

Våra kollegor på CBRE i London gjorde 2016 en analys av 20 platser i Storbritannien där olympiska arenor funnits. Du kan ladda ner rapporten "An Olympic Legacy - Lasting or Leasting?"nedan. Det visade sig att i dessa arenaområden överträffades den genomsnittliga bostadsprisökningen med så mycket som 29 %. Denna ökning visade sig även bestå efter 4 år.

Lärdomar från OS i London: ökning med 99%

När vi på CBRE tittade närmre på områden nära Wembley Stadium, som var huvudarenan för OS i London, såg vi en ökning av bostadspriserna på så mycket som 99%!

Hållbar utveckling för OS

Nu har ju den svenska olympiska kommittén lovat att ett vinter-OS i Stockholm ska vara hållbart och att befintliga arenor ska utnyttjas så långt som möjligt. Vi tror ändå på en stark utveckling kring dessa arenor. Vi tror också att det kommer att påverka närområdet i stort.

24 juni avgörs det om Sverige får OS 2026

Mina kollegor och jag på Building Consultancy ser med spänning fram emot IOKs besked den 24 juni. Och hur det kan komma att påverka stadsutvecklingen de närmaste åren.

Kommer årets Almedalen faktiskt bli ett OS-kalas?

Emelie Samuelson

Emelie Samuelson

Emelie arbetar inte längre på CBRE. Kontakta gärna Daniel Holmkvist om du har frågor eller vill boka ett möte.
Mail: daniel.holmkvist@cbre.com

Ladda ner rapporten: "An Olympic Legacy - Lasting or Leasting?"

Ladda ner

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier