Husvärden köper Smyrnaförsamlingens två fastigheter i Haga/Vasastan i Göteborg

Smyrnaförsamlingen avser bygga en ny kyrka i Frihamnen i Göteborg, därför har de nu avyttrat sina befintliga kyrkolokaler och bostäder i Haga/Vasastan till det lokala fastighets- och utvecklingsbolaget Husvärden.
CBRE har varit Smyrnaförsamlingens rådgivare i affären.

Försäljningsprocessen inleddes i mitten av 2017 men har dragit ut på tiden då det i början av 2018 uppkom osäkerheter kring omtaget av detaljplanen för Frihamnen.

Det är alltid extra roligt att få arbeta med och avsluta affärer med så unika objekt som Smyrnakyrkan, som ytterst sällan kommer ut på marknaden”, säger Pernilla Gustafsson, Associate Director, Capital Markets. Pernilla har varit med och drivit försäljningsprojektet från start.

Pernilla fortsätter: 
”Läget för de fastigheter som sålts är enastående, precis i anslutning till Västlänkens station Haga. Vi tycker att det är mycket positivt att Husvärden förvärvar de här unika fastigheterna. Husvärden, med Lennart Larsson i spetsen, har gjort ett gediget utvecklingsarbete i Krokslätts Fabriker där de kombinerat nytt samtidigt som de bevarat äldre arv. Det ska bli spännande att följa deras resa även för dessa fastigheter.

Lisen Heijbel, Head of Capital Markets, kommenterar:
”Efterfrågan på fastigheter i bra lägen är fortsatt rekordstark. Hittills under 2019 har vi förmedlat innerstadsfastigheter till ett värde överstigande 3 miljarder.”

Smyrnaförsamlingens förhoppning är att de ska ha en ny kyrka på plats i Frihamnen under slutet av år 2022 vilket kan passa extra bra då församlingen just det året firar sitt 100-års jubileum.

 

Om CBRE

I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 300 anställda. CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktion, värdering, uthyrning, hyresgästrådgivning och projektledning, fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling och analys.

Med bredare och djupare kapacitet än något annat företag är CBRE den ledande konsultorganisationen i världen gällande kommersiell fastighetsrådgivning.

CBRE Group, Inc. är världens största konsultbolag gällande kommersiell fastighetsrådgivning, med intäkter på 21,3 miljarder dollar år 2018 och mer än 90 000 anställda (exklusive filialer). CBRE har varit med på Fortunes 500-lista sedan 2008, och blev rankad #146 år 2019. CBRE har också framröstats till fastighetsbranschens främsta varumärke av Lipsey 17 år i rad, och har blivit en av Fortunes "Most Admired Companies" i sju år i rad, bland annat rankad som nummer ett inom fastighetssektorn 2019. Företaget är noterat på New York-börsen.

Läs mer om CBRE på www.cbre.se.
Vi delar med oss av vår kunskap och erfarenhet på www.sverigesfastighetsblogg.se

Läs även:

Real Estate Market Shaphots Q3 2019

Industri- och logistikfastigheter är det hetaste investeringssegmentet

Vilka risker finns om du vill investera i fastigheter utanför Sverige?

Fler nyheter finns i MyNewsDesk & Sveriges Fastighetsblogg /Press Releaser

 

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne jobbar som Head of Marketing på CBRE och har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen