CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Så här blir din smarta fastighet ännu smartare

De flesta, om inte alla, kommersiella fastigheter som byggs idag innehåller mängder av sensorer och IOT-teknik (Internet of Things) för att samla in och analysera data. I den här artikeln berättar Piotr Kolacz, ansvaring för Technology and Business Development för CBRE Sverige och Norge, om hur du kan göra ditt kontor smartare med hjälp av datan.

Öka effektiviteten och minska kostnaderna

Datan som samlas in i fastigheterna används för att optimera och kontrollera styrningen av byggnaden. Det kan handla om elförbrukning, åtkomstkontroll, säkerhetssystem, belysning, värme, kyla, ventilation, luftkonditionering och mycket mer. Tekniken bidrar till större effektivitet och komfort samtidigt som den ger kostnadsbesparingar. Automatisering och självlärande system ger dig dessutom en anpassning till fastighetsägares, förvaltares och hyresgästers behov. Data kan också användas till att förlänga livslängden på viss utrustning.

Det finns en app för allt

Trådlös teknik med appar på smarttelefoner ger dig omedelbar åtkomst och bekvämlighet. En smart app kan visa lediga parkeringsplatser eller status på elbilsladdning i garaget. Hyresgäster kan hitta till olika rum, kollegor eller annan specifik service. Inom vissa ramar kan du justera värme eller belysning på just din arbetsplats.

Du som hyresvärd eller fastighetsägare har full kontroll på vad som händer i dina byggnader. En smart app ger dig den överblick du behöver för att enkelt och manuellt kunna justera viktiga fastighetsparametrar. I längden leder det till lägre kostnader och nöjdare hyresgäster.

Asset IQ

CBRE Digital & Technology har utvecklat en produkt för energihantering i smarta hus. Produkten som kallas Asset IQ, hjälper till att förbättra operationell effektivitet genom att hämta, visa och analysera prestandadata i realtid. För dig som strävar efter en hållbarhetscertifiering eller vill förenkla energideklarationen representerar produkten en innovativ strategi.

Asset IQ är lätt att installera och ger teknik- och ledningsgrupper tillgång till realtidsinformation vilket hjälper till att optimera effektivitet och minimera kostnad. Den kan interagera med databaser från tredje part men även acceptera manuell datainmatning så att du kan övervaka och åtgärda nyckeldata och KPI:er.

CBRE-Asset-iq

Min slutsats

Jag rekommenderar att du börjar samla in data och använder den för att optimera din fastighet. Den analyserade informationen kan användas för att vidta åtgärder snabbt och därmed minska energikostnaderna. All data presenteras på ett lättöverskådligt sätt och rapporterna kan anpassas efter behov.

Klicka här om du vill veta mer om Asset IQ.

Kontakta mig för ytterligare information om produkten.

Piotr Kolacz

Piotr Kolacz

Piotr arbetar inte längre på CBRE. Du får gärna kontakta Yvonne Ehinger på yvonne.ehinger@cbre.com
Kontaktuppgifter:
+47 47085108

Piotr.Kolacz@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier