CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Rekordår för CBREs värderingstjänster

2019 blev ett nytt rekordår för CBREs team inom fastighetsvärdering. Mycket tack vare CBREs team och kompetens, men även att allt fler har hört talas om och vill använda CBREs unika värderingsmodell.

Förra året ökade CBRE sina intäkter från värderingstjänster med 25 procent jämfört med året innan.

”Det var en stark marknad 2019 med mycket transaktioner och vi tror även på ett starkt 2020 för vår verksamhet. Vår modell levererar bra resultat samtidigt som vi blivit mer synliga vilket har ökat inflödet av kunder och uppdrag,” säger Daniel Holmkvist som leder CBREs team inom affärsområdet Värdering, ”Valuation Advisory”.

CBRE arbetar sedan tre år med en unik egenutvecklad värderingsmodell som anpassats efter svenska förhållanden och data. Modellen har rönt stor uppmärksamhet på marknaden genom sin grad av sofistikering och precision. Det har flyttat fram CBREs position och synlighet inom värderingstjänster på ett markant sätt.

CBRE uppskattar att marknaden för värderingstjänster i Sverige är värd omkring 500 miljoner kronor per år. Merparten av aktiviteten ligger inom värdering av fastighetsbestånd i samband med transaktioner eller hel- och halvårsrapporter för fastighetsbolag, fastighetsfonder och kommuner.

Andra viktiga delar är värdering inför kreditgivning eller situationer där fastigheter exproprieras i samband med till exempel offentliga infrastrukturprojekt.

En kommande trend inom fastighetsvärdering - där CBREs tillgång till en stor mängd data på en global basis är till stor fördel - är mer datorstödd värdering och artificiell intelligens, AI, tror Daniel Holmkvist.

”Där har vi definitivt mer att hämta, inte minst när det gäller till exempel anpassning till olika regelverk. Det kommer dock alltid att finnas ett stort och omistligt inslag professionella värderare som står för att väga in mjuka faktorer och göra bedömningar och avvägningar”, säger Daniel Holmkvist.

CBREs VD i Sverige, Patrik Kallenvret kommenterar:

”Daniel och teamet på fastighetsvärdering har gjort ett imponerande arbete med att utveckla en värderingsmodell som snabbt har fått stor efterfrågan från marknaden. Vi på CBRE är stolta över verktyget och dess precision samt resultatet som teamet har uppnått. Tillsammans med vår avdelning Building Consultancy har Valuation Advisory en gemensam spännande tjänst på gång som kommer att släppas under våren.”

r mer information kontakta Daniel Holmkvist,
Head of Valuation Advisory, CBRE Sweden.

CBRE Sweden söker fler kollegor till Värderingsteamet, läs mer här.

Läs artiklar om fastighetsvärdering på Sveriges Fastighetsblogg.

Läs mer om hur CBRE arbetar med värderingstjänster.

Följ CBRE Sweden på LinkedIn och Twitter.

För fler pressreleaser se: Sveriges Fastighetsblogg /Press Releaser

www.sverigesfastighetsblogg.se

Om CBRE

I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 350 anställda. CBRE erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktion, värdering, uthyrning, hyresgästrådgivning och projektledning, fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling och analys.

Med bredare och djupare kapacitet än något annat företag är CBRE den ledande konsultorganisationen i världen gällande kommersiell fastighetsrådgivning.

Patrik Kallenvret

Patrik Kallenvret

Patrik Kallenvret är ansvarig för Capital Markets i Sverige och Norden.
Kontaktuppgifter: +46767633341

patrik.kallenvret@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen