CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

CBRE förbinder sig till att vara klimatneutrala senast 2040

CBRE tillkännagav nyligen att bolaget signerat The Climate Pledge för att visa sitt engagemang för att bli klimatneutrala. Till 2040 ska CBREs nettoutsläpp vara noll, det är 10 år före målet i Parisavtalet. Avtalet inkluderar CBREs egna verksamhet och de fastigheter bolaget ansvarar för gentemot investerare och hyresgäster, samt indirekta utsläpp från leverantörskedjan.

CBREs CEO, Bob Sulentic, understryker, att som världens störta rådgivare och förvaltare av kommersiella fastigheter har CBRE också ett stort ansvar att hjälpa till att hantera utmaningarna den globala uppvärmningen för med sig. Tillsammans med CBREs kunder och stora globala leverantörskedjor vill bolaget skynda på omställningen kring hållbarhet.

CBRE poängterar att The Climate Pledge är ett av flera steg. Nyligen anslöt sig bolaget till The Business Ambition for 1.5 C commitment. Det är ett initiativ av Science Based Targets initiative (SBTi), med en brådskande uppmaning från en global koalition av FN-organ, företag och branschledare i samarbete att minska sina utsläpp genom att sätta ambitiösa vetenskapligt baserade reduceringsmål.

CBREs prestationer inom hållbarhet ger bolaget en ledande position inom frågor gällande Environmental, Social and Governance (ESG) för kommersiella fastigheter. Något som lyfts fram i CBREs Corporate Responsibility Report 2020 (se länk nedan).

CBREs ESG-arbete har blivit uppmärksammat på flertalet sätt. Nyligen kvalificerade sig bolaget till en plats på FTSE4Good Index för åttonde året i rad. CBRE är rankad #22 på Barrons ”100 Most Sustainable Companies list 2021”. Dessutom rankas CBRE som nummer 24 totalt och är därmed det högst rankade fastighetsbolaget på 3BL Medias ”100 Best Corporate Citizens of 2021”.

Läs mer: https://www.cbre.com/press-releases/cbre-commits-to-net-zero-by-2040

Läs mer:

Läs mer om CBREs hållbarhetsarbete

Kontakta gärna Linda Kjällén om du har frågor eller vill boka ett möte.

Mer information finns på: Sveriges Fastighetsblogg - Hållbarhet

CBRE Swedens hemsida - Corporate Responsibility

CBRE Global - Responsibility

Fler nyheter om CBRE Sweden finner du på: www.Sverigesfastighetsblogg.se/Pressreleaser

Linda Kjällén

Linda Kjällén

Linda har jobbat med hållbart samhällsbyggande i över 11 år och har bland annat varit med och byggt upp och utvecklat Sweden Green Building Council (SGBC). Linda hjälper hyresgäster, fastighetsägare och olika projekt att sätta och nå ambitiösa och konkreta hållbarhetsmål. Hon har gedigen erfarenhet inom olika miljöcertifieringar och är en flitigt anlitad föreläsare och moderator i många olika forum.
Kontaktuppgifter: +46 (0)702045178

linda.kjallen@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen