CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

De 5 mest lästa artiklarna under 2023 på Sveriges Fastighetsblogg

God fortsättning på 2024! Innan vi stänger 2023 så har vi tittat på vilka ämnen och artiklar ni tyckte var mest läsvärda under året. 

Varje blogginlägg har ett stort antal läsare, det är tydligt att det finns ett stort intresse för fastighetsbranschen och CBREs kunskap, insikter och erfarenheter skrivna av våra rådgivare och experter. Det var en av de reflektioner och insikter som jag delade med mig av efter mina första veckor på bolaget. Om du missade någon av dessa artiklar eller vill läsa dem igen, får du här en chans till.
Varsågod, våra ”Top 5” mest lästa artiklar på under 2023 på CBREs fastighetsblogg. 

1. Sweden Market Outlook 2023

CBREs Market Outlook rapporter är bolagets mest lästa både i Sverige och andra länder. Rapporten tar upp trender inom olika fastighetssegmenten samt hur förutsättningarna ser ut framgent. Sweden Market Outlook 2024 är tillgänglig inom kort. Kontakta din rådgivare för att få ta del av den. 

2. Slang, trendord och begrepp inom Fastighetsekonomin

Den här artikeln är skriven för dig som är nyfiken på den kommersiella fastighetsbranschen eller ska du beställa en fastighetsvärdering. Det förekommer många förkortningar, låneord eller slanguttryck så vi har samlat ihop ett antal vanligt förekommande begrepp och beskrivet dem lite närmare. Du kan även ladda ner checklistan ”Tips inför en fastighetsvardering” i slutet av artikeln.

3.    Tomträttsavgäld – markvärde och ränta

 En av våra gästförfattare går igenom skälig avgäldsränta och hur markvärdena och därmed avgälderna har utvecklats över tid i Stockholm. 
Inom kort kommer en uppdaterad artikel med ny data – håll utkik efter den!

4. Vår forskning visar att miljöcertifiering lönar sig

Linda Kjällén presenterar data från en av de mest omfattande europeiska analyserna kring miljöcertifiering hittills. Slutsatser från rapporten visar på en signifikant korrelation mellan hållbarhetscertifikat och byggnaders marknadsvärde. Resultaten gör det möjligt för aktörer på fastighetsmarknaden att genomföra sina uttalade avsikter och fatta beslut som är miljömässigt bättre, och kan mätas som sådana. 
Det finns möjlighet att inkludera dina fastigheter i studien. Vi lägger till dina fastighetsdata och använder samma metod för att belysa hur din portfölj ligger till. Läs mer i artikeln eller kontakta Linda.

5.    Viktigt att tänka på vid omförhandling av hyresavtal för ert kontor

En av våra mest lästa artiklar är från 2019 där vi delar med oss av tips inför omförhandling av hyresavtalet. Eftersom hyresnivåer och marknadsvillkor för kontor genomgår ständiga förändringar har vi uppdaterat artikeln med ny data. Anders Hansén som ansvarar för vår hyresgästrådgivning har skrivit den nya artikeln.

Min reflektion

Det är trångt i toppen bland de mest lästa artiklarna och tittar vi på de mest nedladdade rapporterna så är CBREs Snapshots som numer heter Market Figures våra absolut mest populäraste rapporter. Kontakta din rådgivare om du önskar ta del av de senaste Market Figures; Q4 2023.

Vi ser verkligen fram emot detta år och vi på CBRE kommer fortsätta bjuda på kunskap, erfarenheter och vår arbetsvardag här på bloggen och i våra möten med er. Har du något ämne du vill att vi skriver om eller om du vill träffas för att få mer information om ett ämne så kontakta din rådgivare eller skicka gärna ett mail till mig.

Daniel Hummel
VD, CBRE Sweden 

Följ gärna oss på CBRE Sweden på LinkedIn.

Läs mer om CBRE på vår hemsida: cbre.se

 

Daniel Hummel

Daniel Hummel

Daniel Hummel är VD på CBRE Sweden AB sedan 2023. Han har gedigen erfarenhet från Real Estate Investment Banking bland annat från Swedbank och Stockholm Corporate Finance.

daniel.hummel@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier