CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

Fokus på ESG och lågrisk under MIPIM 2022

Den 15-18 mars var årets MIPIM 2022 tillbaka efter tre års uppehåll, på grund av covid-19. Inflation, ränteläge, säkerhetsläge, försörjningskedjan inom byggindustrin och ESG som står för Environmental, Social and Governance (Miljö, Socialt ansvar och Bolagsstyrning) var de stora samtalsämnena. Inom ESG har vikten av demokrati stärkts till den grad att DESG (Demokrati, Miljö, Socialt ansvar och Bolagsstyrning) blivit ett begrepp. Trots vissa orosmoln var stämningen god och investerarviljan stark.

Säkra investeringar länkade till inflationen med få risk-variabler står högst på prioritetsordningen. Även stadsplanering, anpassningar samt framtidens kontor och beteendemönster diskuterades flitigt under dessa fem dagar på Europas största fastighetsmässa.

Gunnar Larsson, Director, Capital Markets, CBRE Sweden kommenterar;
”Vi är ca 250 seniora medarbetare inom CBRE EMEA som går en 8-veckors intensivkurs i ESG på Cambridge University. Våra hållbarhets-team växer runtom i världen vilket är ett tecken på att hållbarhet blir mer av vårt DNA. Rådgivning handlar om långt mer än affärer, det handlar om att skapa en långsiktig fastighetssektor för många följande generationer.”

Vill du veta mer om MIPIM? Kontakta gärna Gunnar Larsson på Capital Markets.

Vill du veta mer om ESG? Kontakta gärna vår Sustainability Manager, Linda Kjällén.

Läs våra tidigare artiklar här och här!

Gunnar Larsson

Gunnar Larsson

Gunnar arbetar inte längre på CBRE. Du får gärna kontakta Patrik Kallenvret. Mail: patrik.kallenvret@cbre.com

gunnar.larsson@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier