CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

De 5 mest lästa artiklarna under 2019 på Sveriges Fastighetsblogg

Vill du hellre lyssna på artikeln?

God fortsättning på det nya året!

Nytt årtionde och nya möjligheter. Innan vi stänger 2019 helt vill vi blicka tillbaka och se vilka artiklar som intresserade flest läsare.

Under 2019 har vi publicerat 80 artiklar på Sveriges Fastighetsblogg. Totalt sedan lanseringen i augusti 2018 har vi publicerat drygt 130 artiklar av 47 författare, däribland gästförfattare som Anders Borg, Alexander Ståhle, Peter Lindstrand och många fler. 

Det är tydligt att det finns ett stort intresse för fastighetsbranschen. Utöver våra
6 000 prenumeranter har vi ett stort antal läsare av bloggartiklarna på LinkedIn och Twitter.

Här kommer de 5 mest lästa artiklarna på Sveriges Fastighetsblogg.

1. Se upp för stigande tomträttsavgälder i Stockholm city
Artikeln är skriven av vår värderingsexpert Jacob Edin. När artikeln publicerades hamnade den snabbt bland de mest lästa artiklarna. Nu har den legat stadigt som nr 1 en längre tid. Jacob har även skrivit ”Ersättning vid uppsägning av tomträtter”. I januari kommer ”Värdet på byggrätter är volatilt”, missa inte den.

2. Vad händer på den svenska fastighetsmarknaden det närmaste året?
Amanda Welander, vår Head of Research, publicerade Real Estate Market Outlook 2019 och artikeln sammanfattar rapporten i 6 punkter. Rapporten är också ett av de mest nerladdade materialen, tillsammans med Market Snapshots Q3-19. Glädjande nog kommer Market Outlook 2020 i början av februari. Du som prenumerant på Sveriges Fastighetsblogg får den direkt vid publicering.

3. Från stekhet till coolare fastighetsmarknad
Artikeln är skriven av en av våra gästförfattare, Mattias Ericsson. Han förvaltar svenska och nordiska aktier hos Coeli. I hans slutsats nämner han svensk ekonomi, lägre räntor och fastighetsaktier.

4. Väljer talanger arbetsgivare eller arbetsplats?
Hanna Mossfeldt skriver om vad våra framtida kollegor utgår ifrån när de väljer arbetsplats. Ämnet Workplace Strategies är högintressant med många läsare. Du kan även läsa artiklar om Wellness, Coworking och Daniel Dubois har skrivit om bl.a. hyresutveckling.

5. De 3 vanligaste frågorna om certifiering av fastigheter
Glädjande nog läser vi gärna om hållbarhet. Thomas Gustafsson är CBREs hållbarhetsexpert och delar gärna med sig av sin kunskap. Vi har även haft en gästförfattare, Gustav Stenbeck, som skrivit ner några tankar om hållbarhetsarbete: ”Glöm inte bort det enkla”.

Min reflektion

Värt att notera: Det är trångt i toppen bland de mest lästa artiklarna. Artiklar inom Hyresgästrådgivning, Logistik och Capital Markets kommer tätt bakom topp 5-listan.

Sedan 2018, då jag började arbeta i fastighetsbranschen och hos CBRE så har jag lärt mig fantastiskt mycket av mina kollegor i Sverige och globalt. Jag hoppas du också fått nya insikter och lärt känna CBREs rådgivare ännu bättre.

Vi ser verkligen fram emot 2020, då vi på CBRE kommer fortsätta bjuda på kunskap, erfarenheter och vår arbetsvardag. Har du något ämne du vill att vi skriver om så skicka gärna ett mail till mig.

Följ gärna oss på CBRE Sweden på sociala medier: LinkedIn, Twitter, YouTube och Instagram.

Läs mer om CBRE på vår hemsida: cbre.se

Lyssna på artikeln

 

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne är Head of Communications, Continental Europe, Advisory Services samt head of Marketing & Communications, Nordics. Hon har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier