CBRE Sverige

Som marknadsledande fastighetsrådgivare får vi dagligen nya erfarenheter och insikter. Oavsett om du redan är kund till oss, eller om du är allmänt intresserad av fastighetsbranschen gör vi det lätt att hålla dig uppdaterad. Vårt mål är att ge dig information, analyser och nyheter. Prenumerera på Sveriges Fastighetsblogg eller följ oss här för att ta del av de senaste inom fastighetsbranschen!

Alla

De 5 mest lästa artiklarna under 2020 på Sveriges Fastighetsblogg

2020 har som många säger varit ett annorlunda år. Vår VD Patrik Kallenvret har summerat året, klicka här för att läsa mer. I den här artikeln har vi sammanställt listan över de 5 mest lästa artiklarna under 2020. 

God fortsättning på 2021!

Äntligen nytt år med stor förhoppning om bättre tider och minskad smittspridning. Innan vi stänger 2020 blickar vi tillbaka för att se vilka artiklar som intresserade flest läsare. 

Under 2020 har vi publicerat 1-2 artiklar per vecka på Sveriges Fastighetsblogg, skrivna av våra rådgivare och experter, samt externa gästförfattare. Vi har även publicerat många rapporter. De mest nerladdade rapporterna handlade om logistik, kontor samt CBREs Market Outlook 2020. Den 9 februari lanserar vi Market Outlook 2021 i ett Webinar för våra kunder, sedan publiceras den på CBREs fastighetsblogg

Det är tydligt att det finns ett stort intresse för fastighetsbranschen och CBREs kunskap, insikter och erfarenheter. Utöver våra 8 000 prenumeranter på bloggen har vi ett stort antal läsare av bloggartiklarna på LinkedIn och Twitter.

Här kommer de 5 mest lästa artiklarna på Sveriges Fastighetsblogg.

1. Se upp för stigande tomträttsavgälder i Stockholm city
Den här artikeln var även i topp 2019 och är fortsatt intressant och relevant! Artikeln är skriven av vår värderingsexpert Jacob Edin

2. Värdet på byggrätter är volatilt
Även byggrätter är intressant och artikel är igen skriven av Jacob Edin. Artikeln har sedan den publicerades varit bland de mest lästa artiklarna. 

3. Momssmäll kan vänta för den som tillhandahåller co-workingytor 
Artikeln är skriven av våra gästförfattare Peter Lindstrand och Henrik Gustafsson.  De arbetar på Skatteavdelningen på PwC, med fokus på fastigheter och momsfrågor.

4. Framtiden för logistik i norden efter Covid-19
Hampus Otterhäll från CBRE Capital Markets har tillsammans med CBRE Research tagit fram en rapport om Covid-19s effekter över logistiksektorn inom fastigheter. I artikeln kan du ladda ner rapporten The future of Nordic Logistics beyond the COVID-19. 

5. CBRE Swedish Office Market Snapshot Q3 2020
Under året har våra rådgivare fått måna frågor om kontorsmarknaden, uthyrning samt om arbetsplatsstrategier och hyresgästrådgivning. Därför är det inte förvånande att vi på plats 5 finner artikeln om Office Market Snapshot Q3, tätt följd av artikeln om CBREs Occupier Survey. Vi bjuder på länken till båda dessa artiklar. 

Min reflektion

Precis som förra året är det trångt i toppen bland de mest lästa artiklarna. Sedan 2018, då jag började arbeta i fastighetsbranschen och hos CBRE så har jag lärt mig otroligt mycket av mina kollegor, CBREs rådgivare och fastighetsexperter.

Under 2020 lanserade vi en blogg på engelska som fokuserar på fastighetsbranschen i Norden. Den heter Nordics Real Estate Blog. Hoppas du prenumererar även på den.  

Vi ser verkligen fram emot 2021, då vi på CBRE kommer fortsätta bjuda på kunskap, erfarenheter och vår arbetsvardag. Har du något ämne du vill att vi skriver om så skicka gärna ett mail till mig.

Följ gärna oss på CBRE Sweden på sociala medier: LinkedIn, Twitter och Instagram.

Läs mer om CBRE på vår hemsida: cbre.se

 

Yvonne Ehinger

Yvonne Ehinger

Yvonne är Head of Communications, Continental Europe, Advisory Services samt head of Marketing & Communications, Nordics. Hon har lång erfarenhet och kunskap inom intern kommunikation, marknadsföring, PR, affärsutveckling samt Brand Management. Yvonnes passion är Online och Digital kommunikation.
Kontaktuppgifter: +46733498701

yvonne.ehinger@cbre.com

Prenumerera på nya artiklar

Prenumerera på nya artiklar

Senaste inläggen

Kategorier